FAQ

Het woord rogue wordt vaak in negatieve context gebruikt als vertaling voor schurk of boef. Ik vind het een prachtig woord! Ik denk namelijk dat die schurken en boeven één ding stukken beter beheersen dan velen van ons: het loslaten van regels en conventies. Ik geloof dat mensen van nature goed zijn. En van nature goed willen doen. Regels en conventies kunnen zeker een toegevoegde waarde hebben in ons leven, maar ze kunnen er ook voor zorgen dat we ons steeds verder weg van onszelf voelen. Daarnaast kent ieder licht ook schaduw. Niemand is alleen de schurk of de held. Wanneer alles er mag zijn, zowel licht als schaduw, kom je tot de kern.

Voor alle manieren van samenwerken geldt dat ik gebruik maak van een combinatie van verschillende technieken en oefeningen. Denk hierbij aan tantrische oefeningen, ademwerk en diverse meditatievormen.

De tantrische leer staat in het teken van je ervaringen ontdoen van weerstand. Je maakt geen onderscheid tussen een ‘goede’ of ‘slechte’ ervaringen, maar je ervaart wat er op dat moment is. Alles mag er zijn. Dit creëert ruimte voor zelfonderzoek. Dat gaat vaak wat makkelijker wanneer alles er mag zijn. Dan kun je namelijk ook alles onderzoeken!

Wat er overblijft is een diepe, levendige verbinding met jezelf. En via die weg ook met anderen.

Bij ademwerk staat een verbonden ademhaling centraal, dit is een manier van ademen waarbij de pauzes tussen het in- en uitademen wegvalt. Dat kan, zeker in het begin, best als werken voelen. Het resultaat is dat je beter contact krijgt met je lichaam, emoties en spirituele zelf. 

Ademwerk kan worden ingezet ter ontspanning, verdieping, maar ook om blokkades als gevolg van conditionering en trauma te transformeren.

Ook een hele belangrijke vraag! Ik ben bijvoorbeeld geen psycholoog. Ik ben ook geen behandelaar van gedragsstoornissen of gedragsproblematiek. Als dit bij je speelt, hebben we samen af te stemmen of ik je kan brengen wat je nodig hebt. 

Ook wordt Tantra vaak in verband gebracht met seks. Het onderwerp seks mag, zoals alle andere onderwerpen, aan bod komen. Maar je leert bij mij géén erotische of seksuele handelingen te verrichten. Zo moet ik je ook teleurstellen als je op zoek bent naar een seksuologe of sekstherapeut.

Heb je vragen die hier niet bij staan? Stuur me dan een berichtje via Lets@gorogue.nl

Kan je niet wachten om aan
de slag te gaan?

Of heb je vragen? Neem dan een kijkje bij de FAQ. of stuur een mail naar Lets@gorogue.nl